Begeleide omgang tussen ouder en kind.

Kinderen hebben het recht om bij hun ouders op te groeien. Dit staat in het Internationaal Verdrag voor de Rechten van het Kind.

Begeleide omgang kan op vrijwillige basis plaatsvinden. Maar als de relatie tussen jou en je ex erg slecht is, kan een rechter jullie de omgangsbegeleiding ook opleggen. In dat geval wil de rechter voorkomen dat bijvoorbeeld het contact tussen jullie kind en de niet-verzorgende ouder stopt. Dat kan immers leiden tot sociaal-emotionele problemen bij jullie kind, wat een gezonde ontwikkeling schaadt.

Loopt de omgang niet goed en/of geeft je kind bijvoorbeeld aan dat hij/zij niet meer naar papa of mama wil, dan is begeleide omgang tussen ouder en kind een mogelijkheid.

Bij Activerende Zorgcoach Foliant wordt begeleide omgang tussen ouder/kind in een veilige setting afgestemd op de wensen en mogelijkheden van ouder en kind.

Er is altijd een vaste begeleider die ervoor zorgt dat de omgang goed verloopt. Dit zorgt voor een gevoel van veiligheid en kan ervoor zorgen dat ouder en kind weer een beetje aan elkaar kunnen wennen.

Specifieke vragen over begeleide omgang tussen ouder en kind zal bij aanvraag toegelicht worden en per situatie met elkaar vormgegeven worden